На знімку: у Європі великодні богослужіння відбулися без участі вірян.

У депутатській фракції політичної партії "Голос" закликали християн східного обряду в Україні святкувати цьогоріч Великдень удома та дотримуватися протиепідемічних заходів.

"Це відповідально. Це правильно. Зберігати соціальну дистанцію, дотримуватись карантину особливо важливо під час свят, коли українці звикли збиратися в церкві, а потім і за спільним столом, – йдеться у повідомленні прес-служби "Голосу". – Це дасть змогу не тільки сповільнити поширення коронавірусу, а й захистити себе та своїх рідних".

У "Голосі" нагадали, що заяву про те, що Великдень найкраще відзначати вдома, вже зробили лідери більшості українських церков. Вони закликали українців дивитися святкові богослужіння онлайн або на основних телеканалах.

"Так робить уся цивілізована Європа, – наголосили в "Голосі". – Релігійна Польща дозволила проводити богослужіння тільки для груп до п'яти осіб, а Німеччина взагалі заборонила релігійні зібрання на час пандемії. Те ж зробили і в Італії, яка найбільше в Європі постраждала від коронавірусу. Там дозволили відвідувати храми виключно для індивідуальної молитви".

"Будь європейцем – святкуй Великдень вдома! Для себе. Для рідних. Для країни", – закликали у "Голосі".

Християни західного обряду відзначили Великдень минулої неділі, 12 квітня. В українських римо-католицьких храмах великодні богослужіння відбулися без участі вірян, проте вони транслювалися онлайн і на телебаченні.

Великодні богослужіння православних церков України та Української греко-католицької церкви 18-19 квітня також транслюватимуть онлайн і на телебаченні.

"Голос України"

Фото: charlotteobserver.com