На полігоні «Десна», що на Чернігівщині, фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводяться випробування модернізованого дослідного зразка танку Т-72, що виготовлений для потреб Збройних Сил України.

Випробувальною бригадою інституту здійснюється перевірка основних тактико-технічних характеристик в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.

На дослідному зразку для використання високоточної зброї встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл із можливістю ведення вогню керованою ракетою.

Танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системою, що дасть змогу більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

З огляду на збільшення маси встановлено потужніший двигун, здійснена заміна елементів ходової частини та додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.

Для покращення захисту під час бою вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлена система протипожежного обладнання.

Випробування тривають, планується виконання стрільб із метою оцінки ефективності озброєння дослідного зразка.

За інформацією прес-служби Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.