Міністерство охорони здоров’я України сьогодні, в середу, збирається представити на засіданні Кабінету Міністрів проект постанови про продовження дії карантину до 12 травня. Про це вчора на брифінгу повідомив глава профільного відомства Максим Степанов.

До того ж, за його словами, карантинні заходи будуть пом’якшені. Так, МОЗ запропонує уряду відкрити низку громадських місць для відвідування, але за умови суворого дотримання дистанції, маскового режиму й температурного скринінгу. Ідеться, наприклад, про парки, музеї, бібліотеки.

Раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко анонсував роботу над послабленням карантинних обмежень у певних сферах. Він також зазначив, що карантин в Україні працює. «У нас є моделювання, яке ми здійснювали до введення карантинних заходів: якби ми не вводили карантинних заходів, у нас було б нині 180 тисяч хворих на коронавірусну інфекцією», — заявив Ляшко.

У свою чергу міністр сподівається, що на засіданні Кабміну також розглянуть питання врегулювання доплат медикам, які борються з COVID-19.

«Передбачено майже 15,8 мільярда гривень саме на підвищення зарплати всім медичним працівникам, що працюють із COVID-19. Підкреслюю, всім без винятку медичним працівникам, які працюють із COVID-19», — повідомив Максим Степанов під час брифінгу.

Також, за його інформацією, 1,4 тисячі упаковок гідроксихлорохіну, які МОЗ минулої суботи отримав від виробника для лікування пацієнтів з COVID-19, розподілять по регіонах.

Цифра

За даними ЦГЗ на 21.04, в Україні на COVID-19 занедужали 6125 людей, померли 161, одужали 367. На амбулаторному лікуванні з коронавірусом перебувають 4089 пацієнтів, із них 302 дитини. Загалом госпіталізовано 2036 людей, із них 97 дітей. Серед медпрацівників коронавірус підтверджено в 1138 людей.