За добу (станом на ранок 22.04) збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, чотири порушення режиму тиші минулої доби зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». По наших захисниках поблизу Авдіївки з напрямку населеного пункту Каштанове російські найманці двічі відкривали вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Оборонців Старогнатівки та Красногорівки ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики здійснили три обстріли, які відзначалися застосуванням мінометів, заборонених Мінськими домовленостями.

Так, по опорних пунктах поблизу Кримського та Новотошківського ворог гатив з мінометів калібру 120 мм і загалом випустив вісім мін. Неподалік Луганського з мінометів 82-го калібру — 14 мін, а також із гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було. Злочинні дії російських окупантів безкарними не залишилися — вогнем зі штатного озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче подавили ворожу активність. Наші підрозділи знищили двох російських найманців, зазначили в штабі.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ продовжує заходи, спрямовані на недопущення стабілізації обстановки. Окупанти встановлюють додаткові мінні поля, зокрема на потенційних ділянках розведення військ, у безпосередній близькості до доріг і сільськогосподарських угідь.

«Мінування противником місцевості здійснюється з використанням заборонених протипіхотних мін ПМН та МОН. Крім того, противник продовжує утримувати на прихованих вогневих позиціях 122-мм гаубиці Д-30 та самохідні артилерійські установки «Гвоздика», з порушенням відстаней відведення важкого озброєння, в районах населених пунктів: Біле (Лутугинський район Луганської області), Бугаївка (Перевальський район Луганської області), а також поблизу лінії зіткнення, зазначили в силовому відомстві.