На знімку: місток до і після ремонту.

На Сумщині місцева газета «Неделя» розповіла про підприємця з Глухова, котрий не прагнув слави чи піару, а просто так вирішив зробити красивішим і безпечнішим рідне місто. Однак прізвище благодійника стало відомим широкому загалу, а його приклад уже наслідують однодумці. Вони започаткували акцію «Думай про місто! Допомагай місту!». Її багатші учасники поліпшують благоустрій Глухова, вкладаючи у це гроші, а інші прибирають сміття та висаджують квіти.

Євген Тіщенко має у Глухові невеличкий будівельний бізнес. В якийсь із днів він не зміг більше дивитися на аварійний місток, яким користувалися мешканці околиці Усівка, та вирішив його відремонтувати. З цього, власне, і стартувала благодійна акція, до якої приєднались земляки.

За всіма правилами, ремонт зруйнованого містка треба було починати із виготовлення проектно-кошторисної документації. Але якби підприємець пішов цим шляхом, робота непомірно розтяглася б не лише у часі, а й у собівартості. Тому у Євгена був лише один вихід: повернути зруйнованому містку первісний вигляд, щоб після ремонту він став таким же, яким був у день свого народження.

Довелось робити креслення та розрахунки, виготовляти форми та зварювати з металу каркасну основу для бетонних відливок, але все це було вже справою техніки. Робота розпочалась і успішно добігла кінця. Відремонтований місток пофарбували у святково-білий колір, і у нього з’явився шанс стати однією із візитівок Глухова. Місцеві жителі та гості міста дедалі частіше обирають місток на Усівці для селфі.

Вл. інф.

Фото nedelya.info.