За даними прес-центру штабу ООС, противник застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Злочинні та нахабні дії російських окупантів уздовж лінії розмежування безкарними не залишилися — вогнем зі штатного озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче подавили ворожу активність. Сплановані та виконуються заходи щодо реагування на можливі загрози на будь-яких напрямках.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь неподалік Мар’їнки. Опорні пункти Об’єднаних сил поблизу Опитного обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів. Вночі біля Новоселівки Другої був зафіксований ворожий обстріл із великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти гатили поблизу Катеринівки зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також випустили 5 мін 120-го калібру.

Проти наших захисників поблизу населеного пункту Кримське ворог застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, а також міномети 120-го калібру. Неспокійно було поблизу Південного, Попасної та Травневого. Там ворог гатив із мінометів 82-го калібру

Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських захисників дістали поранення. Наші бійці, утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі операції і надалі будуть, за допомогою наявних вогневих засобів, оперативно та жорстко припинятися підрозділами зі складу Об’єднаних сил. За попередніми даними, знищено двох окупантів та ще трьох поранено, зазначили в штабі.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ активізувало обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил на авдіївському, курахівському, попаснянському та новоайдарському напрямках.

«Для ураження особового складу та найбільш важливих цілей окупанти збільшили інтенсивність застосування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем і мінометів, а також гранатометів, стрілецької та снайперської зброї. Так противник намагається відволікати увагу від тих напрямків, на яких приховано готуються до загострення обстановки у період проведення Травневих свят», — зазначили в силовому відомстві.