Його подробиці розповів на брифінгу голова КМДА Віталій Кличко. За його словами, наступні два тижні будуть вирішальні. І послаблення обмежень, що були введені у зв’язку із розповсюдженням COVID-19, може відбутися 12 травня, якщо не буде різкого збільшення кількості хворих.

Кличко поінформував: на першому етапі послаблення в Києві дозволять роботу непродовольчих магазинів загальною площею до 300 кв. м з вимогою присутності не більше одного відвідувача на 10 кв. м площі приміщення та з обов’язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день. При цьому великі торговельні центри та магазини в них у цей період не відкриються. Також зможуть розпочати роботу перукарні та салони краси.

«Але виключно за попереднім записом, не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно, з вимогою санітарної обробки або кварцування робочого місця після кожного клієнта», — пояснив голова КМДА. Він також зазначив, що кав’ярні, як і ресторани, матимуть можливість працювати на винос та з вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.

На першому етапі виходу із суворого карантину дозволять відчинитися невеликим виробництвам непродовольчих товарів та підприємствам побутового обслуговування, але за умови: не більше одного співробітника на 10 кв. м. Відновити роботу зможуть адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори...

За словами Кличка, відкриють для відвідування парки та сквери. «Але групами не більш як двоє людей або, якщо з дітьми, то двоє дорослих, двоє дітей», — уточнив чиновник, додавши, що на першому етапі зачиненими залишаться школи та садки, дитячі та спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку. А ось послаблення обмежень щодо їх відвідування стане наступним етапом виходу з карантину.

Голова КМДА поінформував: громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. А метро в столиці відкриється за рішенням уряду.

За словами Віталія Кличка, якщо за тиждень-два після запровадження послаблювальних заходів «не буде стійкої динаміки зниження захворюваності, то до другого етапу не перейдемо». А в разі погіршення ситуації суворий карантин повернеться в життя столиці.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.