Учора Апеляційний суд міста Києва близько 15.00 розпочав розгляд апеляційної скарги сторони захисту стосовно продовження терміну дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою фігурантки справи Шеремета дитячого лікаря, волонтерки Юлії Кузьменко (підозрювана вже п’ятий місяць перебуває в ізоляторі тимчасового тримання). Сама Юлія в залі суду відсутня. Як зазначив суддя, вона долучиться до засідання за допомогою відеоконференцзв’язку.

Ця апеляція подана на ухвалу Печерського райсуду Києва від 1 квітня, згідно з якою термін тримання під вартою підозрюваної продовжено до 30 травня. Вона мала бути розглянута ще 16 квітня, але засідання перенесли через те, що суддя Печерського районного суду Белоцерковець надав повний текст своєї постанови від 01.04 лише в день, на який було від самого початку призначено розгляд апеляції.

Нагадаємо, минулого тижня на квартирі Юлії Кузьменко відбувся повторний обшук. За словами її адвоката Тараса Безпалого, це було незаконне проникнення в помешкання, і він має намір подати відповідну заяву про злочин. «Якби у слідства було достатньо доказів, вони б цією дурницею не займалися, вони б уже формували справу для передачі в суд. Наразі минуло вже майже чотири роки з моменту вбивства Павла Шеремета, Юлія за ґратами вже майже п’ять місяців, і ви приходите туди, де вже шукали...», — сказав він в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

Як громадянин, він вважає, що ця справа — переслідування активістів та волонтерів, а як юрист, прогнозує, що її таки «склепають і відправлять у суд», і ще років два-три доведеться нею займатися...

Коли верстався номер, рішення суду ще не було...