Завдяки плідній співпраці з волонтерськими організаціями Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України доставило для особового складу підрозділів, які беруть участь у бойових діях на Донбасі, партію медичних масок для захисту від COVID-19.

Акція доставки гуманітарного медичного вантажу відбулась у рамках стратегічної ініціативи «Допомога Схід» під патронатом командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

— Ми розуміємо, що збереження здоров’я українських військовослужбовців сьогодні для нас є пріоритетним завданням, тому всі медичні маски розподілені у кожну воюючу бригаду в Донецькій та Луганській областях і, звичайно, стануть там у нагоді для запобігання поширенню пандемії, — наголосив командувач.

Як повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, Командування Об’єднаних сил ЗС України продовжує здійснювати координацію роботи органів військового управління щодо виконання практичних заходів у боротьбі з COVID-19 та реальними справами доводить ефективність стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід».

— Засоби захисту для військовослужбовців Збройних Сил України, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, придбано за підтримки Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, котру очолює Леонід Костюченко. Вже незабаром ми плануємо передати медичні маски українцям, які проживають поблизу лінії зіткнення, — додав він.

За словами командувача — це пряме свідчення того, що українське суспільство не залишається байдужим до збереження стабільної гуманітарної ситуації на сході України.

Рухаємось далі!

Служба зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України.