Крім того, партійці допомагають тим, хто цього потребує, зокрема через свої партійні осередки в регіонах. Насамперед гуманітарну допомогу передають до лікарень.

Партія «Слуга народу» привітала медичних працівників, які перебувають на передовій боротьби з COVID-19 пліч-о-пліч із лікарями, щодня рятують тисячі життів. «Їхній внесок у подолання пандемії теж неоціненно важливий.

Саме вони піклуються про пацієнта вдень і вночі, підтримують його під час лікування та допомагають швидше одужати», — йдеться у привітанні.

Депутати від ВО «Батьківщина» для протидії COVID-19 виділили майже дев’ять мільйонів гривень власних коштів, роздали понад 960 тисяч одноразових і багаторазових масок, 17500 захисних костюмів, 50500 продуктових наборів.

Щоб надавана допомога була ефективною і цільовою, в обласних осередках було відкрито спеціальні телефонні «гарячі лінії», групи в соціальних мережах, за допомогою яких партійці фіксували запити від громадян, їхні потреби, і надавали допомогу адресно. Також місцеві депутати активно підтримують і забезпечують необхідними засобами медиків і лікарні.

Представники «Батьківщини» вирішили підтримати матеріально й убезпечити від захворювання найувразливіші групи населення — малозабезпечені і багатодітні родини, пенсіонерів, вихованців дитячих будинків і підопічних психоневрологічних та геріатричних закладів, повідомила прес-служба партії. Не залишилися поза увагою «батьківщинівців» і захисники України — до зони бойових дій воїнам ОС регулярно відправляють захисні засоби, продуктові набори, маскувальні сітки, подушки, килимки тощо.

Партійці на місцях об’єднувалися з волонтерами, благодійниками, підприємцями і бізнесменами, щоб підтримати і захистити громадян. Вони розподілили ресурси і комплексно допомагають — від закупівлі апаратів ШВЛ до приготування гарячих обідів для малозабезпечених і незахищених жителів населених пунктів.

Так, від Київської міської організації «Європейська солідарність» та Фонду Порошенка медикам Київської міської клінічної лікарні № 1 та Борисполя передали захисні костюми.

Крім того, «Солідарна молодь» привітала з Днем матері багатодітні сім’ї, а також матерів воїнів, які захищають нас у зоні ООС, та тих, хто, на жаль, уже не повернеться додому. Передали квіти, солодощі, продуктові набори від «ЄС» та Фонду Порошенка, а також інші подарунки.

Медичні заклади Полтавщини від депутата Полтавської обласної ради, голови Полтавської регіональної організації «Опозиційна платформа — За життя» Олега Сазонова отримали спеціальні захисні костюми, пульсоксиметри «Біомед» ВР-10ВВ та опромінювач бактерицидний пересувний ОБПе-225м. Їх депутат придбав за власні кошти.

«До мене звернулася лікар-онколог, депутат Полтавської облради Мирослава Василенко з проханням допомогти придбати необхідне медичне обладнання для Оржицької центральної райлікарні. А також Станіслав Корякін, голова Хорольської організації «ОПЗЖ» — з проханням допомогти у придбанні багаторазових захисних медичних костюмів для Хорольської центральної районної лікарні. Я одразу відгукнувся на таке прохання, адже всі ми нині маємо дбати про захист лікарів, щоб вони могли надавати якісну медичну допомогу пацієнтам у період епідемії коронавірусу», — цитує слова Олега Сазонова прес-служба партії.

Підготувала Олена ГОРБУНОВА.