При цьому 67 відсотків із них працевлаштовано оперативно, до набуття статусу безробітного.

На нові робочі місця зі здійсненням компенсації витрат роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 195 безробітних громадян, у тому числі 50 осіб з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці та 145 осіб, яких працевлаштовано на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За направленням Державної служби зайнятості професійне навчання проходили 2,2 тисячі безробітних, а в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1,1 тисячі осіб.

Центри зайнятості області поінформували роботодавців про наявність 12,9 тисячі вакансій. Рівненською обласною службою зайнятості укомплектовано 9,4 тисячі (або 72,6 відсотка) із них.

Станом на 1 травня 2020 року в центрах зайнятості області зареєстровано 16 тисяч безробітних, 13,6 тисячі з них отримували допомогу з безробіття, середній розмір якої у квітні становив 2960 грн (у квітні 2019-го — 2288 грн).

На 1 травня в базі даних Рівненської обласної служби зайнятості — 1,6 тисячі вакансій, що на 20 відсотків менше торішнього показника на цю дату. У середньому на одну вакансію претендує 10 безробітних, тоді як торік — 6.

Людмила СУХОВЕЦЬКА, фахівець Рівненського обласного центру зайнятості.