На апаратах штучного дихання — шестеро. Загалом від початку епідемії у медзаклади звернулося 2 012 осіб. Сьогодні тут перебувають 555 громадян, із них у 220 підтверджено коронавірус, у решти — підозрюють. 30 хворих — у реанімаціях. Лише за минулу добу госпіталізували 19 осіб, на жаль, маємо і п’ять летальних випадків.

Як повідомив голова ОДА Сергій Осачук, на лікування пацієнтів із COVID-19 медзаклади Чернівців отримають від держави майже 26 млн грн.

Тим часом освітяни готують дитсадки до відкриття, бо батькам потрібно йти на роботу. Управління освіти Чернівецької міськради розпочало закупівлю необхідних засобів для організації роботи відповідно до вимог головного державного санітарного лікаря. Це засоби захисту та дезінфекції, що дозволені для дитячого середовища. Першу закупівлю зроблено на майже 790 тис. грн, повідомив начальник управління освіти Сергій Мартинюк, цитує його прес-служба міськради.

Промтоварному ринку «Калинівський» дозволили працювати після кількох акцій під стінами Ратуші. Але, як з’ясувалося, протестували здебільшого ті, хто здає контейнери в оренду. Вони намагалися повернути плату за оренду.

Проте ринок майже не запрацював. Немає покупців, бо немає транспорту, щоб до нього доїхати.