Попри карантинні заходи (закрите метро, обмежений рух міського транспорту), кияни дісталися на центральну площу на автівках, велосипедах і навіть пішки. Майдан Незалежності зібрав понад три тисячі небайдужих українців, серед яких були народні депутати від «Європейської солідарності», відомі художники Іван Марчук та Сергій Поярков, бійці АТО, волонтери, лідери суспільної думки та інші.

Мета акції — «не розхитати ситуацію в державі», а висловити свою точку зору: влада має обрати чіткий шлях розвитку України за європейськими стандартами і не виходити за «червоні лінії».

Активісти вимагають від глави держави звільнити безпідставно утримуваних добровольців, волонтерів та майданівців, відновити зближення України з ЄС та НАТО, усунути олігархів від управління державою.

Протестувальники вважають що переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував Україні збитки. Для цього необхідно зміцнювати сектор національної безпеки і давати відсіч агресору на фронті, в інформаційній, економічній та гуманітарній сферах. А ще — нова влада має дотримуватися мовного законодавства, продовжувати політику декомунізації.

Вл. інф.