Двоє поліцейських зґвалтували дівчину і одночасно катували чоловіка, б’ючи його і погрожуючи теж сексуальним насильством. Історія набула розголосу після того, як потерпіла звернулася в місцеву лікарню. Дехто ситуацію порівняв з трагічними подіями у Врадіївці і Кривому Озері.

22 травня лікарі Кагарлицької районної лікарні повідомили в поліцію про пацієнтку зі слідами побоїв і сексуального насильства. Дівчина розповіла медикам, що все це з нею зробили поліцейські. Департамент внутрішньої безпеки МВС перевірив інформацію і підтвердив її правдивість.

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, у кабінеті оперуповноваженого застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка — вдягали протигаз, застосовували кайданки та стріляли із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували потерпілу. Крім того, кати застосували фізичну силу стосовно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції.

«Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли з табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій чоловік отримав переломи ребер та носу. Затримано двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції. Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, — зазначили в прес-службі ДБР.

Як повідомили в МВС, весь особовий склад розформовано та буде переатестовано, а керівництво доручено працівникам ГУ Нацполіції у Київській області.

«За наказом начальника Головного управління Національної поліції у Київській області до Кагарлика відряджені представники обласного управління поліції, які здійснюватимуть керівництво місцевим відділом. Це — співробітники управління карного розшуку, слідчого управління та управління превентивної діяльності на чолі із помічником начальника ГУНП Дмитром Литвином, який виконуватиме обов’язки начальника місцевої поліції. Їхнє завдання — організація роботи та забезпечення належної правоохоронної діяльності в регіоні, — повідомили «Голосу України» в прес-службі відомства.

Своєю чергою заступник міністра МВС Антон Геращенко зазначив учора ЗМІ, що правоохоронці понесуть справедливе покарання за злочин. «Події у Кагарлику дехто порівнює з Врадіївкою, коли поліцейські побили і зґвалтували жінку. Але там це намагалися приховати, а сьогодні ніхто такі речі не приховує, є повна нетерпимість до таких вчинків, — наголосив він.