Теніс. Таке враження, що на жіночий турнір під егідою Федерації тенісу України UTF Ladies Invitational в Ірпені хтось навів вроки. Поміркуйте самі. Спочатку дощ зірвався, мов скажений. І довелося відкладати зустрічі не на години, а дні.

Нарешті погода змилувалася, але за справу взялися кляті травми. Скажімо, у двох півфіналах зіграли лише 4 гейми. Спершу знялася з турніру через давнє ушкодження ліктя киянка Леся Цуренко. Зіграла два гейми і не змогла завершити поєдинок проти землячки Маріанни Закарлюк.

«Через перерви в тренуваннях втратила ритм на подачах. Відчувала це весь тиждень, але виходило якось подавати. Та коли в подачі зникли плавність, ритм, дуже багато неправильних рухів було, далася взнаки стара травма, а для мене в пріоритеті — уникати таких моментів.

Тому вирішила зупинити матч, бо було дуже небезпечно для мене. Мене попереджали, що навіть після того, як почуватимуся добре на сто відсотків, травма може повернутися. Саме це і сталося. Мені було шкода зніматися з цього матчу», — пояснила знаменита тенісистка.

А ушкоджене коліно завадило продовжити боротьбу за фінал Дар’ї Лопатецькій. 17-річній тенісистці травма дошкуляла ще під час непростої зустрічі в групі проти дніпрянки Вікторії Петренко.

Зіграти проти своєї ровесниці киянки Марти Костюк харків’янка так і не змогла.

«Поговорили з лікарем перед матчем, запалення коліна виникло, мабуть, через різке навантаження. Два місяці карантину далися взнаки, але нічого страшного. Головне — щоб недуга швидко минула і я змогла повернутися до тренувань», — сказала Лопатецька.

Отже, до фіналу вийшли дві киянки — Маріанна Закарлюк і Марта Костюк. Цей матч відбувся вчора і завершився перемогою Костюк — 6:3, 6:4.