Водночас карантинні обмеження пом’якшуються, а МОЗ видало рекомендації щодо пляжного відпочинку. У Запорізькій області ситуацію обговорювали під час виїзної наради в курортній Кирилівці.

Було зазначено, що бази відпочинку повинні мати відпрацьований план, як приймати й розміщати туристів і що робити, коли в когось із них будуть симптоми коронавірусу. Також має бути достатня кількість засобів індивідуального захисту для персоналу, а також дезінфікуючих, безконтактних термометрів тощо. Крім того, на кожній базі має бути медичний працівник, який перевіряє стан здоров’я відпочивальників перед заселенням.

«Курортні території в будь-який час перебувають у найбільшій групі ризику. Адже курорт — це завжди скупчення людей, які приїхали з різних територій. Зараз показники за трьома умовами, за якими дозволяється запроваджувати адаптивний карантин, дозволяють відкрити курортний сезон. Особливу увагу необхідно приділити медичному забезпеченню закладів оздоровлення і відпочинку та забезпеченню можливості ізоляції хворого із симптоматикою COVID-19», — зазначив заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру Олександр Мащак.

Як повідомили в облдержадміністрації, медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 надаватимуть опорні медустанови: Бердянське територіально-медичне об’єднання, Якимівська ЦРЛ, Приморська ЦРЛ. За необхідності хворих прийматимуть також лікарні Мелітополя і Бердянська.

«Крім того, у курортних районах збільшать кількість патрулів. На пляжах буде розміщено тимчасові поліцейські станції із цілодобовим чергуванням. Важкодоступні для автомобілів території перевірятимуть велопатрулі», — йдеться у повідомленні.

Запорізька область.