Попри колосальні витрати з бюджету на боротьбу з епідемією коронавірусу громади Херсонщини навіть у такий сутужний час знаходять можливості вкладати кошти й у інші важливі соціальні програми.

Так, у Скадовську асигнували 11,4 мільйона гривень на будівництво нового приймального відділення районної лікарні. Об’єкт загальною площею понад півтисячі квадратів відповідатиме  всім сучасним вимогам. Там, зокрема, обладнають і зручний під’їзд для автомобілів швидкої допомоги, понад три десятки кабінетів тощо. Причому здати нове відділення в експлуатацію планують уже до кінця поточного року.

А в сусідньому Олешківському районі області одна з найбільших об’єднаних територіальних громад — Великокопанівська — зуміла зекономити понад півмільйона гривень освітньої субвенції. Їх скерували на автоматичну протипожежну сигналізацію для загальноосвітньої школи у Великих Копанях.

А ще для неї та навчального закладу у сусідньому селі Абрикосівка придбали комп’ютерні та учительські столи, парти із регульованим кутом нахилу.

Херсонська область.