Загалом кількість інфікованих становить 27 856 осіб. 12 412 пацієнтів одужали, 810 померли.

Дещо зменшилася кількість інфікованих у столиці. Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Київський міський голова Віталій Кличко, за минулу добу у 33 мешканців столиці лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус. Двоє людей померли.

«Кількість мешканців столиці, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 33 людини. Серед них один медик. На сьогодні в Києві вже 3 523 підтверджені випадки захворювання на COVID-19. За період пандемії від коронавірусу померли 79 людей», — написав міський голова.

До лікарень столиці госпіталізували п’ятьох пацієнтів. Інші — на самоізоляції, під контролем медиків. Серед тих, у кого захворювання підтвердили за минулу добу: 20 жінок віком від 19 до 82 років. 12 чоловіків від 19 до 73 років, та хлопчик, якому 9 років.

Одужали за минулу добу 37 киян. Усього коронавірус подолали 925 мешканців столиці.

Спалах коронавірусної інфекції зафіксували у дитсадку «Калинка» у місті Бровари Київської області. Міський голова Ігор Сапожко у соцмережах написав:

«Хочу поінформувати, що зранку в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників закладу та дітей, які контактували з вихователькою, що захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у дев’яти дітей та трьох дорослих виявилися позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші хворі лікуються амбулаторно», — йдеться у повідомленні.

ДНЗ «Калинка» закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів. Інші дошкільні заклади міста продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог.

Вл. інф.