З настанням сприятливої погоди на Донеччині активізуються відновлювальні роботи в прифронтових населених пунктах. Для здійснення ремонтів на житлових та інших об’єктах залучаються рятувальники з усієї країни.

У період з 11 червня по 19 серпня відновлювальні роботи проводитимуть 203 фахівці Служби порятунку, серед яких — 52 співробітники підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Донецькій області та 151 представник ДСНС з інших областей країни, поінформували у відомстві.

Цього тижня відбулася ротація сил та засобів Держслужби України з надзвичайних ситуацій, яка проходила за участю заступника голови ДСНСУ Миколи Ільченка та керівництва обласного ГУ (на знімку). Керівники Служби порятунку привітали рятувальників із ротацією, провели відповідний інструктаж та налаштували бійців на плідну та якісну подальшу роботу з відновлення будинків мешканців прифронтових населених пунктів.

«Завдяки щоденній праці особового складу ДСНС на Донеччині, місцеві мешканці повинні постійно відчувати, що держава знає про їхні проблеми й турбується про них», — наголошувалося під час ротації.

Як зазначив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, особовий склад зведених підрозділів ДСНС забезпечено всіма належними умовами для проживання. Матеріали для ремонтів було виділено з матеріального резерву області. Роботи розпочато по всій лінії розмежування.

До програми з відновлення житла цього року увійшли майже тисяча приватних домогосподарств у прифронтовій зоні.



Фото прес-служби ГУ ДСНСУ в Донецькій області.