Дар’я Біла, Євген Хорошилов, Олександр Осипов.

Дніпровська «гуманітарка» пожвавлюється

З 3 червня почали роботу установи фізичної культури і спорту Дніпра, серед них — дитячо-юнацькі спортивні школи та фітнес-зали. Але із серйозними антивірусними обмеженнями.

Згідно з рішенням спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, умови для роботи цих установ — перебування на 10 кв. м не більш однієї людини й дотримання санітарних норм та рекомендацій. Спортивні змагання проводити можна — однак без глядачів і з кількістю учасників не більше 50 осіб.

«27 міських спортивних шкіл починають роботу. Навчально-тренувальний процес відбуватиметься на 11 спеціалізованих базах нашого міста й на стадіонах, у парках, зелених зонах. Починає роботу басейн «Метеор», де тренуються вихованці школи плавання, і відділення зі стрибків у воду. Виходять усі водні види спорту: вітрильний, каное, байдарки, воднолижний тощо. Весь тренувальний процес відбуватиметься лише за умови дотримання санітарних вимог», — зазначає начальник управління спорту Дніпровської міськради Олександр Осипов.

У міськраді повідомляють, що за період карантину вихованці позашкільних установ мали можливість доступу до понад трьох тисяч майстер-класів з технічної, естетичної і туристсько-країнознавчої творчості. У свою чергу діти надсилали звіти.

«Зараз у нас уперше стартував онлайн-табір від центру «Штурм». У ньому вже зареєструвалося 89 дітей. Їхній розклад: день починається з розминки, а далі вони займаються із тренером, психологом, є година патріотичного виховання. А щоб наші діти не залишалися виключно біля своїх гаджетів, станція юних натуралістів підготувала три випуски про те, як виростити ті чи інші овочі в себе на балконі. Подивитися ці випуски можна на сторінці департаменту гуманітарної політики у Фейсбуці», — розповіла заступниця директора департаменту гуманітарної політики міськради Дар’я Біла.

За словами начальника управління культури міськради Євгена Хорошилова, всі художні установи позашкільної освіти також закінчили навчальний рік 29 травня, за винятком Дніпровської школи класичного танцю — там процес триватиме до 1 липня, як зазвичай. При цьому всі 82 юні балерини зараз отримують освіту дистанційно.

«Нині триває перший міський дистанційний конкурс «Наші зірочки» у восьми номінаціях. Ми одержали 862 заявки з усієї країни, які розглядає професійне журі. Починаються канікули, мистецькі установи зачинено, але тривають репетиції в театрах, відповідно до постанови Кабміну», — розповів Євген Хорошилов.

Вл. інф.

Дніпро.

Фото надано прес-службою Дніпровської міськради.