На знімках: під час відвідин об’єктів реконструкції керівниками області та міста.

Тут, зокрема, готуються до відкриття нової опорної школи № 26 та сучасного дитячого садка № 117.

Школу № 26 планують здати в експлуатацію наприкінці цього року. З трансформацією цього навчального закладу в опорну школу діти Приморського району отримають нові можливості в здобутті ними освіти. Тут буде відкрито сучасний методичний освітній центр. Проект реконструкції передбачає оновлення стін, проведення заходів з енергозбереження та благоустрою прилеглої території. Наразі підрядник здійснює заміну комунікацій, перепланування та облаштування цокольного поверху. Раніше цоколь будівлі було затоплено, а тепер там побудують окрему простору їдальню та обладнають низку приміщень.

Як повідомили в прес-службі міськради, загальна вартість проекту становить майже 95 млн грн. Реалізація здійснюватиметься в три етапи, що включають ремонт будівлі, будівництво шкільної спортивної зони та наповнення обладнанням. Вартість реконструкції приміщення — понад 41 млн грн. Фінансування здійснюється з трьох джерел. Частка з місцевого бюджету сягатиме 7,9 млн грн. У рамках проекту «Велике будівництво» виділено 16,9 млн грн державної субвенції, і ще майже стільки само надійшло з Державного фонду реконструкції та розвитку.

Також у школі з’явиться повноцінний культурний центр, де проводитимуться заняття секцій та заходи для дітей. Тут відкриють театральний гурток і навіть музей. Епіцентром активного життя стане просторий спортзал. Усі кабінети відремонтують з урахуванням попередньо розробленого дизайну. Кожне шкільне крило матиме свій фірмовий колір. Новинкою стане використання наливної підлоги і мембранної покрівлі.

У дитячому садку № 117 також проводять заходи з енергозбереження для створення сучасного простору. Капітальний ремонт охоплює демонтажні та оздоблювальні роботи, заміну інженерних мереж і комунікацій.

Впорядкують і територію навколо закладу. Вже встановили ігрові майданчики, огорожі та посилили зовнішнє освітлення. Фасад будівлі прикрасили яскравим художнім оформленням. Як зазначають освітяни, стіни садочка будуть наповнені новою філософією. Його маленьким вихованцям буде не тільки цікаво, а й комфортно проводити тут свій час.

Перебіг реконструкції проінспектували голова Донецької ОДА Павло Кириленко і міський голова Вадим Бойченко.

«Ми створюємо сучасний простір для освіти наших дітей. У Маріуполі проводять ремонти, будують спортивні майданчики, закуповують IT-обладнання. Усе це спрямовано на створення комфортних умов для навчання юних маріупольців і їх усебічного розвитку», — зазначив Вадим Бойченко.

Фото прес-служби Маріупольської міськради.