Наслідки мінометного обстрілу російськими бойовиками житлових об’єктів.

Про це повідомили в прес-центрі штабу Об’єднаних сил.

Попри численні заяви представників окупаційної влади щодо їх нібито турботи про мешканців Донбасу і прагнення миру, російські найманці обстріляли Широкине з мінометів калібру 82 мм. Одна з мін, що були випущені з тимчасово окупованої Саханки, влучила в житловий будинок, майже вщент зруйнувавши його. Ще три міни розірвалися зовсім поруч з приватною будівлею.

Окрім цього, окупанти розмістили свої артилерійські системи безпосередньо в населеному пункті, поруч з будинками мирних мешканців на східній околиці Калінінського, що в передмісті Горлівки. Прикрившись цивільним населенням як живим щитом, ворожі артилеристи випустили 50 снарядів калібру 122 мм по українських захисниках Луганського. «Цілком очевидно, що метою було примусити підрозділи Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити наших захисників в обстрілах мирних мешканців», — наголосили в штабі.

Отже, російські найманці вкотре відкрито продемонстрували своє цинічне ставлення до життя та здоров’я цивільного населення та ще раз підтвердили відверте ігнорування Мінських домовленостей і Міжнародного гуманітарного права.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.