Під час перетину громадянами КПВВ у районі ООС.

Про це повідомили в Оперативно-військовому управлінні Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Зранку 11 червня до початку пропуску десятки людей прибули до обох контрольних пунктів, аби перетнути лінію розмежування. Як поінформували прикордонники зі складу Об’єднаних сил, усі ці громадяни мають проблеми соціально-гуманітарного характеру, для розв’язання яких їм необхідно потрапити на тимчасово окуповану територію України.

У визначений період роботи, з 11:00 до 14:00, прикордонники через КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» пропустили сімох осіб. Однак окупанти заблокували перетин лінії розмежування цим громадянам.

Як повідомлялося раніше, 10 червня чотири жінки були пропущені через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» в бік тимчасово окупованого Донецька. Громадянки мали проблеми соціально-гуманітарного характеру, для розв’язання яких їм було вкрай важливо потрапити на тимчасово окуповану територію України. До закінчення часу роботи КПВВ вони на контрольовану територію так і не повернулися, а наступного дня троє з них повернулися назад до КПВВ «Мар’їнка». Вони розповіли прикордонникам, що увесь цей час перебували перед блокпостом російських збройних формувань, який ті загородили протитанковими їжаками.

На благання жінок пропустити, бойовики не реагували. Сподіваючись усе ж таки перетнути лінію розмежування, перебували там до настання темряви. Не ризикнувши повертатися назад затемна, вони змушені були заночувати просто неба обабіч дороги перед блокпостом.

Як повідомили троє потерпілих, через нелюдське поводження російських найманців четвертій жінці стало зле і вона не змогла самостійно рушити в бік контрольованої території. При цьому окупанти спокійно споглядали на її страждання, навіть не намагаючись надати необхідну медичну допомогу.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил залучили представників Міжнародного комітету Червоного Хреста для евакуації хворої жінки на контрольовану територію.

Фото Оперативно-військового управління Східного регіонального управління Держприкордонслужби України.