Під час проведення в Донецькій області благодійного марафону «Перемога у нас в крові».

Проведення марафону до Всесвітнього дня донора ініційовано Товариством Червоного Хреста України і комунікаційною агенцією Ogilvy Україна за підтримки Мінмолоді та спорту. До станцій переливання крові, розташованих у Краматорську на вул. Василя Стуса, 8 і у Маріуполі на вул. Троїцькій, 48, прийшли майже півсотні представників спортивної громадськості регіону.

«Організатори залучають спортсменів, тренерів і спортивних вболівальників до здачі крові, щоб вони власним прикладом продемонстрували безпечність цієї процедури, а також популяризували здоровий спосіб життя. Так переможці зможуть допомагати іншим перемагати хвороби», — зазначив начальник управління фізкультури та спорту Донецької ОДА Володимир Мицик.

Разом із керівництвом і працівниками управління фізкультури та спорту ОДА до акції, зокрема, долучилися директор Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби Олександр Соколов, заслужені тренери України Віталій Болдирєв (ушу), Євген Рокочий (пауерліфтинг), майстри спорту України міжнародного класу Іван Жукалін (вітрильний спорт), Микола Арсенюк і Артем Пантелєєв (пауерліфтинг), майстри спорту України з греко-римської боротьби Геннадій Завертайло, Владислав Коростельов, Дмитро Пиньков та інші спортсмени й тренери.

Нагадаємо, метою благодійного марафону «Перемога у нас в крові» є привернення уваги суспільства до проблеми дефіциту крові в банках крові країни. Акція є безстроковою, тож долучитися до неї може кожен охочий небайдужий громадянин.

Фото управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.