Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримав подання Чернігівської обласної ради щодо зарахування міста Новгород-Сіверський до категорії міст обласного значення, повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради.
Як зазначалося під час засідання комітету, місто є адміністративним центром Новгород-Сіверського району, який розташований на півночі Чернігівської області. Новгород-Сіверський, кількість мешканців якого сьогодні дорівнює 13 800 осіб, має понад тисячолітню історію, з якою пов’язані події, що лягли в основу однієї з найвідоміших пам’яток давньоруської літератури — «Слова о полку Ігоревім».
Наголошувалося також, що зарахування міста до категорії міст обласного значення надасть змогу збільшити надходження до міського бюджету, забезпечити фінансову та економічну самостійність місцевих органів влади, підвищити інвестиційну привабливість міста, що, в свою чергу, сприятиме розширенню потужностей в основних галузях виробництва, розвиткові туризму тощо.
За підсумками обговорення було ухвалено рішення підтримати відповідне подання Чернігівської облради, доручити членам комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради відповідний проект постанови та рекомендувати парламенту прийняти його за основу та в цілому.