У Києві кількість хворих збільшилася на 58. Одна особа померла.

«Це новий антирекорд, який встановлено в Україні. Якщо ми проаналізуємо цифри, які ми бачимо протягом останнього тижня, і порівняємо це навіть з місячними даними, то кількість захворювань за добу зросла удвічі», — сказав під час прес-конференції міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Учора МОЗ оприлюднило сценарії реагування на поширення коронавірусної інфекції в Україні. Згідно з найгіршим сценарієм, з 22 червня у деяких областях може бути знову запроваджено жорсткий карантин. Про це під час традиційного брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Графік показує, за якого сценарію і як впроваджуватиметься адаптивний карантин на території країни. Ми не говоримо, що вже через два тижні ми закриватимемо країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути запроваджено з 22 червня. Динаміка зростання може це показати», — сказав головний санлікар. Він додав, що ймовірність завершити літо без карантину теж досить висока.

«Головне — дотримуватися санітарних норм і м’яко виходити з карантину. Однак, якщо цього не робити, ми можемо запускати певні області на карантин, зокрема й на жорсткий карантин», — додав Ляшко.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, збільшення кількості хворих — це результат того, що українці легковажно ставляться до карантинних обмежень і їх пом’якшення сприймають як скасування.