Оперативники СБУ задокументували, що організували угоду чиновники Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління МОУ в змові з афілійованими комерційними структурами. Під час будівництва посадові особи підписували акти виконаних робіт за фактично не виконані послуги зі зведення казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали.

У рамках кримінального провадження співробітники СБУ разом із представниками Південного офісу Держаудитслужби провели перевірку будівництва двох казарм поліпшеного планування в одному з військових містечок. Тільки під час огляду двох об’єктів були виявлені факти невиконаних робіт на суму понад 11 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки в офісах комерційної структури, адміністративній будівлі МОУ, за місцями будівництва казарм і адресами проживання п’ятьох фігурантів кримінального провадження. Під час слідчих дій вилучено докази, зокрема документацію, що підтверджує угоду з бюджетними коштами.

Нині організатору корупційної схеми, директору будівельної компанії, а також двом керівникам ПТКЕУ оголошено про підозри.

Їм інкримінують скоєння злочинів у складі організованої групи, що передбачені ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України. Тривають слідчі дії.

Одеська область.