У третю неділю червня своє професійне свято — День медичного працівника — відзначають ті, хто присвятив себе благородній справі — турботі про життя і здоров’я людини. У цей святковий день командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв урочисто привітав кращих військових лікарів, фельдшерів та медичних сестер, які щодня дбають про здоров’я військовослужбовців.

Звертаючись до медичних працівників, він висловив їм теплі слова вдячності за нелегку службу і побажав, щоб обрана професія завжди приносила їм задоволення.

— Сьогодні на вашу долю випали складні випробування. Ви самовіддано виконуєте професійний обов’язок і в умовах стаціонарних медичних закладів, і в умовах бойових дій на передовій, надаючи медичну допомогу українським воїнам, ризикуючи власним життям під ворожими кулями й снарядами, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як зазначив командувач, така складна та відповідальна служба вимагає уміння поєднувати високий професіоналізм з найкращими людськими якостями. Саме знання, вміння і досвід, дбайливість та чуйність військових лікарів і всіх медичних працівників дають бажаний результат у процесі лікування та одужання офіцерів і солдатів.

— Сьогодні ваше професійне свято відбувається у складній ситуації, спричиненій боротьбою з COVID-19. На вас лягли дуже великі фізичні і психологічні навантаження. А це недоспані ночі, тривожні дні в битві за життя і здоров’я військових, піклування і турбота про хворих. Тому нехай і в будні, і в свята у вас не буде сумніву у важливості цієї благородної справи. Ваші руки дарують радість життя, вселяють віру у зцілення. Нехай любов незгасно світить у ваших серцях, а ваші душі наповнюються теплом, у домівках панують злагода, затишок, прибуток, благополуччя та здоров’я, — наголосив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України.

За сумлінну службу та з нагоди професійного свята військові медики отримали відомчі відзнаки, подяки, квіти та подарунки.