Протягом тижня у визначеному районі акваторії Чорного моря екіпаж пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» відпрацьовував заходи із забезпечення державних випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун».

Серед основних завданнь, які стояли перед військовими моряками, було закриття району, встановлення мішені, протипожежне, пошуково-рятувальне та медичне забезпечення перебігу випробувань у морі.

— Для військового судна це вже не перша участь у подібних заходах, можливості та тактико-спеціальні характеристики судна дають змогу залучати його до забезпечення всього спектру пошуково-рятувальних, водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідних та інших спеціальних робіт, — зазначив командир пошуково-рятувального судна ВМС ЗС України «Олександр Охрименко» капітан 2 рангу Анатолій Люлько. — Загалом екіпаж успішно впорався з поставленим завданням та продемонстрував високий рівень злагодженості та морської навченості.

Також під час виходу в море на борту судна перебувала група аварійного-рятувального загону з метою ліквідації будь-яких позаштатних ситуацій.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.