Кількість виявлених випадків захворювання на коронавірус зросла у 17 областях, у Дніпропетровській, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях кількість хворих знизилася. У Херсонській області не підтвердили нових випадків COVID-19. Найбільше хворих виявлено у Львівській області (203), Рівненській (126) та Закарпатській (78).

«Уже два тижні ми спостерігаємо зростання кількості інфікованих коронавірусом. Уже два тижні я звертаюся до вас щодо дотримання рекомендацій, тих правил, які були встановлені Міністерством охорони здоров’я: це масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептиків. Дотримання цих правил знижує ризик інфікування COVID-19. Дотримання цих правил робить наше життя безпечним», — зазначив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, вже підготовлено 11 576 ліжок у лікарнях другої хвилі, які готові приймати пацієнтів з коронавірусною хворобою. Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що з 23 тисяч ліжок, які відведені в лікарнях першої хвилі, сьогодні зайняті 3895. «Із них у відділеннях інтенсивної терапії зайнято 350 ліжок. Загалом на штучній вентиляції легень перебувають 82 пацієнти в лікарнях першої хвилі. Паралельно з цим ми готуємо лікарні другої хвилі, і нині в нас чітко підготовлено 11 576 ліжок у лікарнях другої хвилі, які готові приймати пацієнтів з коронавірусною хворобою», — наголосив Віктор Ляшко.

У столичних лікарнях з коронавірусом перебувають 232 пацієнти, 51 особа — у важкому стані. Один хворий підключений до апарату штучної вентиляції легень. Про це повідомив київський міський голова Віталій Кличко під час прес-конференції.

«Уряд дозволив, і міська влада згідно з цим видала розпорядження про відновлення роботи в столиці ресторанів, кафе, басейнів — для індивідуальних тренувань. А також — проведення культурних та мистецьких заходів кількістю до 10 осіб. Можуть працювати і театри та кінотеатри — з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними», — заявив Віталій Кличко. Він наголосив, що «в разі погіршення епідеміологічної ситуації Київ повернеться до обмежень».