«Маріуполь» — «Ворскла» (Полтава) 1:1 (пенальті — 2:3). Голи: Горбунов, 37, Кане, 80 (п). Післяматчеві пенальті забили: Кащук, Полегенько — Пуцлін, Кане, Скляр; не забили: Кулаков, Ігнатенко, Корнієнко — Шехич, Баєнко.

«Маріуполь»: Гальчук, Полегенько, Чоботенко, Яворський (Биков, 73), Корнієнко, Чурко (Кулаков, 68), Ігнатенко, Мишньов (Тищенко, 75), Горбунов (Дава, 56), Топалов (Кащук, 68), Фомін (Дудік, 112). Тренер — Олександр Бабич.

«Ворскла»: Різник (Ісенко, 120), Пердута, Чеснаков, Ндіайє (Баєнко, 81), Сапай, Скляр, Пуцлін, Ребенок (Шехич, 76), Кулач (Кравчук, 60), Кане, Степанюк. Тренер — Юрій Максимов.

Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

Маріуполь. «Володимир Бойко». 28 градусів.

Матч був динамічний і бойовий, але без вагомої переваги однієї з команд. Хоча господарі забили в першому таймі. Горбунов потужно пробив, і м’яч рикошетом від Чурка влетів у ворота.

Такий рахунок тримався майже до кінця зустрічі. Але «Ворскла», висловлюючись мовою боксерів, активніше провела завершальний (чемпіонський) раунд. Гості помітно активізувалися, заробили пенальті і зрівняли результат. 1:1 в основний час.

Два додаткові тайми переваги нікому не принесли. Довелося бити післяматчеві пенальті. І тут сталася сенсація: 16-річний дебютант — воротар полтавчан і збірної України (U-17) Павло Ісенко (на знімку), який вийшов на заміну на 120-й хвилині, парирував три(!) з п’яти 11-метрових. Юний супергерой (зріст 192 см) дуже допоміг «Ворсклі» виграти і вийти до фіналу.

Отже, 8 липня на «Арені Львів» у вирішальному поєдинку Кубка країни зустрінуться київське «Динамо» і полтавська «Ворскла».

Фото ФК «Ворскла».