За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік хутора Вільний ворог обстріляв опорні пункти наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У вечірній час агресор активізувався поблизу Кримського, де застосував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили із підствольних гранатометів і стрілецької зброї у передмісті Мар’їнки та на підступах до Новомихайлівки, а біля Широкиного загарбники двічі провокували українських оборонців з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. За даними розвідки, ЗСУ поранили одного окупанта», — зазначили в штабі.

Як повідомив учора ЗМІ представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, Росія відпрацьовує план щодо застосування збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.

«Насамперед варто зауважити, що це не ідея, а план. Очевидно, що стратегічний план передбачає застосування ЗС РФ для створення цього сухопутного коридору і позбавлення України виходу до Чорного моря і світового океану», — сказав він.

За його словами, військова розвідка «має певну інформацію щодо навчань, які проводяться за таким самим сценарієм, та інших дій». «Тому такі плани існують. Але їхня реалізація вже залежатиме від багатьох факторів», — наголосив він.

***

Днями відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна — Росія — ОБСЄ), яке тривало у форматі відеоконференції за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації. Про це інформує Офіс Президента України. За інформацією відомства, під час дискусії українська сторона в ТКГ наголосила на важливості встановлення сталого та всеосяжного режиму припинення вогню.

«У межах робочої групи з безпекових питань було обговорено низку пропозицій, внесених українською стороною. Вони, серед іншого, стосувалися протимінної діяльності та забезпечення безпеки для мирного населення, нових точок розведення сил і засобів, забезпечення сталого припинення вогню. Модератор групи посол Яшар Халіт Чевік відзначив конструктивний характер діалогу», — йдеться в повідомленні.