Борщ зі сметаною, суп гороховий з копченостями, каша з куркою або ж макарони з м’ясом, два види салатів, персики, печиво, шоколад та сік — таким обідом годують танкістів в оновленій їдальні у Гончарівському що на Чернігівщині.

Офіційно її відкрили за участі т.в.о командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Олександра Голоднюка, командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-майора Валерія Залужного, представників обласної, районної та місцевої влади.

— Одним із пріоритетів для оперативного командування є забезпечення комфортних умов проходження військової служби, зокрема і в організації харчування. Не секрет, що протягом багатьох років наші танкісти харчувалися в тимчасовому приміщенні і ситуація вимагала негайних рішень. Унаслідок спільних зусиль сьогодні ми відкриваємо оновлену їдальню для військовослужбовців першої танкової бригади, — сказав генерал Валерій Залужний.

— Це одна з найприємніших місій, адже, з одного боку, наші захисники отримують комфорт та якість під час прийому їжі, з другого — кухарі мають сучасні умови праці.

За словами начальника Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковника Юрія Юрика, їдальня будувалася буквально з нуля, адже від старого приміщення залишилися лише стіни. Капітальний ремонт приміщення робили два роки.

На це виділили загалом понад 17 мільйонів гривень.

В оновленому інтер’єрі армійці смакують і свіже та різноманітне меню, адже харчуються танкісти за каталогом, тобто мають на вибір кілька страв першого, другого, десерти, фрукти.

Чернігівська область.

Фото автора.