«Парк юрського періоду» херсонська малеча вподобала одразу.

Назвали його так тому, що на майданчику біля набережної обласного центру «оселилася» ціла зграя динозаврів, виготовлених із максимальним дотриманням пропорцій та природної достовірності. І кого там тільки немає: ящери летючі (птеродактилі) та ящери сухопутні, хижі й травоїдні, великі й дрібні. Навіть гніздо в травичці облаштували, звідки можна було викотити яйця також у натуральну величину й потримати їх. Такою нагодою малеча скористалася залюбки. Причому тварини були «майже як справжні»: видавали ревіння, рухалися й навіть загрозливо роззявляли пащі.

Відкриття «Парку юрського періоду» викликало справжній ажіотаж саме у дітлашні. Тільки-но його двері розчинилися — майданчик одразу заповнили хлопці й дівчата і дитсадівського, і шкільного віку. Що вони тільки з тими бідолашними динозаврами не робили: обнімали й цілували, штурхали й щипали. Та й фотографувалися «за компанію» охоче. Чудовиська усе зносили покірно: адже їх виготовили з м’яких, і разом із тим стійких до зовнішніх подразників матеріалів.

Неофіційний директор парку, керівник проекту доброчинного фонду Вадим Мусійко запевнив, що динозаври слухняно виконують усі карантинні правила: їх кілька разів на день дезінфікують. Та й дітлахам із батьками, котрі завітали подивитися на новий «звіринець», також безоплатно видавали захисні маски. Варто додати: автор ідеї створення єдиного поки що в регіоні «Парку юрського періоду» — народний депутат України Ігор Колихаєв.

Фото автора.