За даними штабу ОС, ворог обстріляв позиції українських сил, використовуючи заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю. За минулу добу в результаті ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає.

20 липня російсько-окупаційні війська продовжили застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення. Як повідомляє прес-служба МОУ, станом на 12.00 ворог здійснив чотири обстріли позицій захисників України. «У районі Миронівського російсько-окупаційні війська здійснили 17 пострілів із 122-міліметрової артилерії і випустили 6 мін калібру 120 мм. Обстріл вівся з напрямку від окупованого села Санжарівка. Поблизу Мар’їнки, Старогнатівки та Павлополя окупанти застосували гранатомети й стрілецьке озброєння», — йдеться у повідомленні.

За повідомленням штабу ООС, учора поблизу Шумів ворог застосував автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю. У результаті обстрілу під час виконання бойового завдання один військовослужбовець ЗСУ дістав кульове поранення, не сумісне з життям...