Дитячий будинок у Покрові.

У їх рамках будуються, реконструюються й одержують матеріальну підтримку дитячі садки, інтернати, школи та спортивна сфера.

Один із таких проектів — будівництво за сучасними технологіями за державні й обласні кошти дитячого садка на 115 малюків в одному з мікрорайонів Покрова.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, установа відповідатиме сучасним стандартам. Для опалення двоповерхової будівлі у дворі спорудили альтернативну котельню. Уже утеплені фасад і вікна, завершується гідроізоляція покрівлі, готова сучасна система опалення, проклали теплотрасу до будівлі й зробили розведення усередині. У розпалі — проведення комунікацій.

Передбачили і зручності для людей з інвалідністю. «Нині встановлюємо підйомник. Готуємо під нього фундамент, одночасно монтуємо конструкцію майбутнього ліфта. У кабіни будуть прозорі стіни», — повідомив директор підрядної організації Анатолій Новак.

...Також у Покрові будують малий одноповерховий груповий будинок, де разом із вихователями житимуть десять сиріт і діти, позбавлені батьківської опіки: нині тут таких п’ятеро. Зовні будинок майже готовий — залишилося пофарбувати у два кольори фасад. Тут також застосували технології енергозбереження: зроблено сучасну покрівлю, утеплено фасад і вікна. Вже провели воду й каналізацію, розпланували територію, вирівняли ґрунт під дитячий майданчик і доріжки.

«Чекаємо на тротуарну плитку для облаштування доріжок. Майданчик буде з нетравматичним гумовим покриттям. Установимо гойдалку й каруселі. Перед входом у будинок зробимо простору терасу. Створюємо для дітей максимум комфорту», — каже генпідрядник Ігор Юрик.

Нині виконуються внутрішні роботи: закінчують прокладати інженерні мережі, готують приміщення під оздоблення, зробили стяжку підлоги, монтують на стінах каркаси під обшивку гіпсокартоном.

У дітей будуть спальні й ігрова, вітальня й обідня зала. А педагоги допоможуть їм отримати побутові навички для майбутнього самостійного життя.

...Також разом із великою приватною корпорацією в області запущено проект з підтримки інтернатів області «Гарячий сезон турботи». У його рамках п’ять установ одержать гуманітарну допомогу на загальну суму сто тисяч гривень.

Першим, хто отримав таку допомогу, став Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат    № 2. Сюди доправили 15 упаковок паперових рушників, 10 пляшок засобів для миття підлоги, 20 — засобів для чищення. А також гумові рукавички й мішки для сміття. Передали також спортивне приладдя.

«У нашому інтернаті проживають понад 170 вихованців, є багато приміщень. Через пандемію змушені прибирати їх частіше. Тому засобів, які закуповуємо самі, обмаль. Щиро вдячні за ту допомогу, яку сьогодні одержали.

Всі засоби для прибирання й дезінфекції стануть у пригоді», — розповів директор установи Євген Басс.

Також гуманітарну допомогу отримають Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат, Дніпропетровський, Криворізький і Кам’янський спеціалізовані будинки дитини. Проект «Гарячий сезон турботи» планується продовжувати й надалі.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.