У селі Гирине Хорольського району, що на Полтавщині, спалахнув автомобіль із причепом, які були наповнені пшеницею. Бійці двадцятої Державної пожежно-рятувальної частини, котрі прибули за викликом, одразу приступили до гасіння. Однак у спеку полум’я поширювалося настільки стрімко, що, за інформацією прес-служби Головного управління ДСНС в області, вогонь встиг знищити і вантажівку, і причіп, і 15 тонн зерна. Такий само обсяг збіжжя пошкоджено. Причини пожежі наразі встановлюються. А у селі Нижня Будаківка Лохвицького району спалахнуло поле, засіяне ячменем. До того, як пожежу ліквідували, згоріло півтора гектара цієї культури на пні. Розмір завданих збитків та причини загоряння також з’ясовують фахівці, інформує наш власкор Василь НЕЇЖМАК.

Тим часом на Чернігівщині одразу три поля, схоже, були свідомо підпалені у Борзнянському районі. Як повідомили в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, біля села Адамівка майже 8 гектарів озимої пшениці згоріло у приватному підприємстві «Аратанія Агро». Поблизу Борзни вогнем знищено 0,3 гектара озимої пшениці сільгосптовариства «Авангард». Біля села Оленівка на полі іншого підприємства — «Агро-Регіон Борзна» — випалено 15 га ячменю. Усі загоряння сталися в один день — і їх найбільш імовірною причиною називають підпали як засіб рейдерів. Вогнеборці пожежі зупинили, а щодо підпалів поліція обіцяє провести розслідування, передає наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.

На Донеччині внаслідок загоряння на полі в селищі Ярова Лиманського району серйозно постраждав 58-річний місцевий житель. Інша пожежа, що сталася у Волноваському районі, знищила майже 24 га пшениці та автомобіль ВАЗ-21110, водій якого самостійно намагався загасити полум’я. Слідчо-оперативна група на місці події задокументувала підпал. Власник автівки пояснив, що їхав на відпочинок до річки, побачив пожежу та спробував її загасити. Відкрито кримінальне провадження, повідомляє наш власкор Владислав ЛЕОШКО.

Фото надано управлінням ДСНС у Чернігівській області.