Після подій у Луцьку керівництво Національної поліції України ухвалило рішення про посилення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко пов’язав ці заходи із розслідуванням ситуації, яка мала місце в Луцьку 21 липня. Про це він розповів у телеефірі.

За його словами, посилення безпеки в українських регіонах триватиме доти, доки правоохоронці вважатимуть за необхідне, оскільки здійснюється оперативне відпрацювання всіх можливих контактів та зв’язків зловмисника для розслідування ситуації.

Того ж дня прес-служба поліції Києва також повідомила про посилення заходів безпеки на вулицях міста. Це сталося після кількох повідомлень про замінування цього дня, а саме ТРЦ, залізничного вокзалу та аеропорту «Київ». Нагадаємо, до того у столиці вибухи лунали біля станції метро «Шулявська» (18 липня), метро «Мінська» (21 липня).

У поліції зазначили, що під посиленим наглядом правоохоронців перебуватимуть не лише вулиці столиці, а й місця масового скупчення громадян, ринки, транспортні розв’язки, станції метрополітену тощо.

Поліція Києва закликає киян та гостей столиці бути уважними та обережними, а у разі необхідності негайно телефонувати на спецлінію 102.

До того ж прес-служба МВС оприлюднила результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Згідно з яким, зокрема, рівень довіри до МВС загалом становить 50%.