«В умовах адаптивного карантину обласна служба зайнятості продовжує працювати в дистанційному режимі, використовуючи засоби електронного зв’язку, через скриньки для кореспонденції, розміщені біля входу в приміщення центрів зайнятості», — повідомила заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок.

Послугами обласної служби зайнятості у січні-червні скористались 663 безробітні з числа демобілізованих, які брали участь в антитерористичній операції. Загалом за півроку працевлаштовано 129 із них, проходили професійне навчання понад сорок, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру п’ять осіб. Профорієнтаційні послуги отримували 452 колишні воїни.

Крім того, з початку року послуги служби зайнятості отримували 74 особи, переміщені з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО (ООС). За сприяння служби зайнятості тринадцять переселенців були працевлаштовані та п’ять проходили професійне навчання. Станом на 1 липня 2020 року на обліку в обласній службі зайнятості перебували 400 безробітних з числа учасників АТО (ООС) та 22 переселенці.

Людмила СУХОВЕЦЬКА,

фахівець Рівненського обласного центру зайнятості.