Святкування шостої річниці визволення міста Попасної від проросійських терористів відбулося за участі гвардійців батальйону оперативного призначення імені генерал-майора Сергія Кульчицького зі складу операції Об’єднаних сил (на знімку). Десятеро військових одержали нагороди від керівництва Попаснянської військово-цивільної адміністрації.

«Дата визволення Попасної від незаконних збройних формувань, коли на центральній площі знову замайорів український синьо-жовтий стяг, стала для міста своєрідним другим днем народження», — згадували учасники урочистостей.

Тоді, в липні 2014-го, під час операції із вигнання російських найманців, першими заходили в місто спецпризначенці Нацгвардії, яких підтримали артилерія та бронетехніка ЗСУ. У визволенні Попасної також брали участь добровольці резервного батальйону спецпризначення НГУ «Донбас».

П’ятеро військовослужбовців батальйону імені генерал-майора Сергія Кульчицького нагороджено відзнаками «За службу державі», ще п’ятеро — Почесними грамотами за виявлені мужність і професіоналізм під час захисту України.

Гвардійці віддали данину пам’яті побратимам, які загинули, захищаючи місто та весь Попаснянський район від російських окупантів. Долучилися воїни й до підняття державного прапора України, стягів Луганщини та Попаснянщини на центральній площі міста.

Луганська область.