Станом на ранок 23 липня в Україні лабораторно підтверджено 856 нових випадків захворювання на коронавірус. 17 людей померло. Кількість інфікованих наростаючим підсумком від початку пандемії становила на ранок четверга 61 851 особу. Зараз в Україні на COVID-19 хворіють 26 300 людей. Найбільше число виявлених випадків захворювання за минулу добу зафіксовано в Києві (112) і у Львівській області (109). Про це повідомляє  сайт Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки й оборони (РНБО).

Станом на четвер, згідно з даними МОЗ, до ослаблення карантинних заходів не готові: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська й Чернігівська області.

Головний санітарний лікар МОЗ України Віктор Ляшко заявив в ефірі «Українського радіо», що в разі погіршення епідеміологічної ситуації протягом 5 днів карантин посилюватимуть. В залежності, який відсоток дає район чи місто обласного значення, він буде виділений або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зону. Червона — це найкритичніша, у якій закривається все, як це було в березні-квітні на території всієї держави», — пояснив Ляшко. Водночас, за словами головного санлікаря, якщо район потрапляє до червоної зони, то карантин триває доти, поки він не зменшить внесок у загальну захворюваність в області й не перейде або в помаранчеву, або в жовту, або в зелену. «Якщо ми три дні бачимо кращий показник, то переводимо цей район в іншу зону», — додав Ляшко.