Спецоперація поліцейських із затримання підозрюваного у викраденні автомобіля, що розпочалася 23 липня зранку в Полтаві на вулиці Остапа Вишні, поблизу окружного адміністративного суду, отримала неочікуване продовження.

Зловмисник дістав гранату РГД-5 і, погрожуючи її підірвати, захопив у заручники співробітника карного розшуку, якого тримав за руку. Місце надзвичайної події оточили правоохоронці, аби не допустити проникнення сторонніх осіб і не наражати на небезпеку мешканців міста.

З терористом почали вести перемовини. Він погодився обміняти згаданого заручника-поліцейського на начальника карного розшуку Головного управління Нацполіції в області полковника Віталія Шияна та разом із ним виїхати за межі Полтави. Виконуючи іншу умову зловмисника, котрий має при собі гранату, правоохоронці надали йому також службовий автомобіль «ВАЗ-2111». На ньому він виїхав із тепер уже іншим заручником — полковником поліції Віталієм Шияном — у напрямку столиці.

Правоохоронцям уже відоме прізвище терориста. На нього «перекваліфікувався» 32-річний раніше засуджений полтавець. Його притягали до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

За фактом захоплення у заручники поліція відкрила кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу, санкції яких передбачають позбавлення волі до 15 років.

Врешті-решт, зловмисник відпустив заручника-поліцейського і втік у ліс у Решетилівському районі. Його розшукує поліція.

Полтава.