Саме того, котрий напередодні у Полтаві, погрожуючи гранатою чи предметом, схожим на неї, взяв у заручники полковника поліції і виїхав за межі міста. Право-охоронці повідомили, що вони охопили масштабними пошуковими діями територію Миргородського району та пообіцяли грошову винагороду за інформацію про місце перебування зловмисника.

Активний пошук утікача почався силами працівників поліції, Нацгвардії, СБУ та прокуратури з залученням кінологів із собаками, фахівців інших служб, а також безпілотних літальних апаратів і навіть гелікоптерів. Для координації дій представників різних силових структур було створено оперативний штаб, розташований у селі Великий Байрак Миргородського району.

Водночас правоохоронці з’ясували, що розшукувати їм доводиться фактично рецидивіста, котрий починаючи з 2007 року 4 рази притягався до кримінальної відповідальності і 9 разів — до адміністративної. Карали його за крадіжки, шахрайство, зберігання наркотиків, кермування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння. Щоправда, раніше служителі Феміди присуджували правопорушнику обмеження або умовне позбавлення волі та штрафи.

Як з’ясувалося, Роман С. служив у зоні проведення АТО. Водночас один із співслуживців пригадав певну неадекватність його поведінки, зумовленої, вочевидь, уживанням наркотиків. Деякі місцеві електронні видання повідомили також про попереднє примусове лікування фігуранта цієї гучної справи у психіатричній лікарні. Його сусіди по п’ятиповерхівці на околиці Полтави характеризують Романа переважно нейтрально або негативно, згадуючи схильність останнього до конфліктів із людьми.

Полтава.