Участь у заходах взяли представники влади, громадськості та військовослужбовці (на знімку).

Лунали спогади, як шість років тому українські військові після чергового штурму ворожих позицій визволяли місто від окупантів, провели зачистку та підняли синьо-жовтий стяг над будівлею Лисичанської міської ради.

«Це війна. І дуже велику ціну платять кращі сини і доньки України за мир на нашій землі. На жаль, війна триває, і кожен мій робочий день починається з довідки з цифрами 200 та 300...» — сказав голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, виступаючи на мітингу-реквіємі на місці загибелі генерал-майора Олександра Радієвського.

Очільник області вручив лист подяки колишньому начальнику штабу батальйону «Донбас» Сергію Акимовичу.

Сергій Ружицький, який 24 липня 2014 року встановив український прапор над міськрадою, звертаючись до побратимів, наголосив: «Україна — велика європейська держава, але зайвої землі — ні клапотя! Сьогодні головне, щоб ми думали по-українськи та за Україну, а там вже порозуміємось».

Учасники боїв за Лисичанськ і мешканці міста провели автопробіг та пройшли урочистою ходою.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил організували для жителів і гостей міста показ військової техніки. Свої зразки машин, які щоденно виконують службово-бойові завдання в районі проведення ООС, презентував зокрема полк Нацгвардії України.

Луганська область.

Фото прес-служби облдержадміністрації.