Станом на ранок 28 липня в Україні за добу лабораторно підтверджено 919 «дебютів» захворювання, спричиненого коронавірусом. Кількість інфікованих від початку пандемії становила на ранок вівторка 66 575 осіб, тих, хто одужав, — 36 744, померли від початку пандемії від COVID-19 1 629 осіб. Найбільшу кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19 за минулу добу зафіксовано в Києві (110) та Львівській області (147).

Згідно з даними МОЗ на 28.07, до послаблення карантину не готові Волинська, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська й Чернівецька області.

Виступаючи вчора на брифінгу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов нагадав, що на попередньому засіданні Кабмін прийняв нову постанову про встановлення карантину на території країни, який передбачає розподіл на чотири зони — зелену, жовту, помаранчеву, червону. Він також повідомив, що згідно із цим розподілом роботу дитячих оздоровчих таборів з
1 серпня дозволено в регіонах, що перебувають у зеленій і жовтій зонах.

Тим часом у парламенті депутатська фракція «Голос» ініціювала відставку очільника МОЗ Степанова. Відповідний законопроект зареєстровано у понеділок під № 3938.

«Досі не запроваджено масштабного тестування на коронавірус, а кількість нових хворих уже перевалила за тисячу осіб на день. Життєво необхідні закупівлі для лікарень продовжують здійснювати волонтери, тоді як МОЗ закупило костюми за ціною, яка майже вдвічі перевищує ринкову. Степанов заблокував державні закупівлі ліків, дефіцит яких українські пацієнти почнуть відчувати вже цієї осені, а деякі з них залишаться без ліків до весни-літа наступного року!» — так пояснила вимогу відставки профільного міністра народний депутат від фракції «Голос», член парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.