Водночас у Києві, у Залі пам’яті захисників України, що на території Міністерства оборони України, відбувся церемоніал вшанування Героя за участю начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука та інших представників керівництва ЗС України.

Ім’я Тараса Матвіїва урочисто внесено до Книги пам’яті з іменами загиблих захисників нашої землі.

Під час церемоніалу присутні поклали квіти до підніжжя Стели, у яку вмонтовано осколки снарядів. Вдарив Дзвін Пам’яті та пролунав прощальний салют.

Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано так, щоб і військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, і пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у яку вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону залежно від кількості загиблих цього дня.

Усередині Зали пам’яті на спеціальних подіумах розміщено Книги пам’яті з іменами загиблих. Структура Книг побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі цього дня за всі роки.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.