Україну залежно від епідеміологічної ситуації розділять на чотири зони: зелена, жовта, помаранчева та червона. Про це вчора на брифінгу нагадав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він повідомив, що сьогодні відбудеться засідання центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому затвердять ці зони.

А станом на ранок 30 липня в Україні зафіксовано добовий антирекорд із захворюваності COVID-19 — лабораторно підтверджено 1 197 нових випадків. Про це повідомляє сайт Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО. Найбільше число виявлених випадків захворювання COVID-19 за минулу добу зафіксовано в Києві (199) й у Львівській області (131).

До цього найбільша кількість хворих на COVID-19 за добу фіксувалася 26 червня 2020 р. (1 109 осіб).

Погіршення епідеміологічної ситуації в столиці пов’язане зі спалахом коронавірусу в гуртожитку Інституту спеціального зв’язку і захисту інформації КПІ. Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

Він додав, що надалі треба очікувати сплески захворювань серед молоді від 18 до 35 років. «Це гуртожитки, офіси, організації, які не дотримуються правил карантину в закритих приміщеннях, бо там ризик передачі збудника — вищий», — пояснив він. І додав, що тенденція зростання захворюваності серед молоді спостерігається вже другий тиждень через порушення режиму серед цієї категорії населення...

Також глава Держспоживслужби столиці вважає, що епідеміологічна ситуація в Києві наближатиметься до «помаранчевої» зони, згідно з зонуванням, яке припускає адаптивний карантин з 1 серпня. «Київ опиниться на межі — між жовтою та помаранчевою», — припустив Рубан.