Найбільша кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19 за минулу добу зафіксована в Києві (102), в Івано-Франківській (119) і у Львівській області (138). Про це повідомляє сайт Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

З понеділка набули чинності нові правила адаптивного карантину. Територію країни поділили на чотири карантинні зони залежно від епідеміологічної ситуації. Щотижня це зонування переглядатиметься центральною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У міських радах Луцька та Тернополя не погодилися з тим, що міста потрапили до «червоної зони». Згідно з новими правилами, там зупиняється громадський транспорт, закривають ТРЦ, кафе та ресторани, також заборонено відвідування навчальних закладів.

Як зазначив під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, органи місцевої влади мають право лише посилювати карантинні заходи, а не пом’якшувати їх. У свою чергу в коментарі «Громадському радіо» заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що міські голови, які відмовляються посилювати карантин, відповідатимуть за кожного померлого від COVID-19 городянина...

А головний санлікар МОЗ Віктор Ляшко пояснив на брифінгу, чому столиця не потрапила до «червоної зони». Мовляв, епідситуацію визначають чотири показники, які враховують сумарно. Так, у Києві фіксують велику кількість хворих, проте столиця не перевищує певні показники поширення вірусу.