Мета — відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрація їх присутності в Чорноморському регіоні. Окрім корабельно-катерного складу, у навчаннях взяли участь підрозділи морської піхоти, морської авіації та тактичної авіації Повітряних сил Збройних Сил України.

Також особовий склад відпрацював низку тактичних вправ, серед яких висадка морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника в морі та повітряному просторі, ведення мінно-загороджувальних дій, захист морських комунікацій, недопущення блокування пункту базування тощо. На завершення поблизу Одещини військові у складі тактичних різнорідних груп відпрацювали «напад» противника в морі та надання допомоги судну, що зазнало лиха.

Основою проведеного походу стали кораблі, катери та судна, які цього року були зведені у флотилію ВМС ЗС України, а керування силами здійснювалося з корабельного пункту управління. Відповідно до розподілу функцій за стандартами НАТО флотилія й надалі працюватиме для набуття спроможностей з питань підготовки корабельного складу.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.