Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Карімов зайшов до відділення Універсал Банку, розташованого в Бізнес-центр «Леонардо», повідомив, що в нього у рюкзаку бомба, й попросив викликати поліцію. Терорист зажадав, щоб йому дали можливість зробити заяви для преси. Він виступив в ефірі деяких каналів, назвався святим духом і заявив, що обурений політичною ситуацією в країні. У ході спецоперації «Грім» Карімова затримали. Ніхто не постраждав. З’ясувалося, що він блефував — у нього не було вибухівки.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко засудив спецоперацію СБУ за участю співробітників ЗМІ щодо затримання «київського терориста». Мовляв, для того щоб нейтралізувати теракт, у спецслужб є глобальний державний арсенал, а «прикриватися журналістами під час спецоперації — це неймовірний ризик для працівників ЗМІ на майбутнє».

Коментуючи в понеділок увечері в ефірі одного з телеканалів, те що сталося, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що громадянин Узбекистану, який імітував терористичний акт, перебуває в СБУ. Його затримано. 

З ним проводяться слідчі дії. «Попереду — обрання запобіжного заходу судом. Найімовірніше, це буде безальтернативне тримання під вартою. Далі він відповідатиме за всією суворістю закону», — припустив Геращенко.

Він повідомив, що немає прямих зв’язків з імітацією теракту в банку та дзвінками про замінування, які останнім часом дедалі частіше надходять до поліції. «Вже помічено статистично, що після кожної заяви про той чи той теракт психічно ненормальні люди, які бачать, що показують по телебаченню, пишуть у соцмережах — їм теж хочеться здійснити «подвиг». Вони починають дзвонити й говорити, що те-те заміновано», — сказав він.